مزایا و معایب شیرآلات توکار
شیرآلات توکار از آن جهت که زیبایی و یکپارچگی محیط را در پی دارد بسیار مورد توجه است اما در انتخاب و نصب آن باید دقت کافی داشت.
بسیاری از مردم بر این باورند که شیر توکار با توجه به قرارگیری قسمتهایی از آن در زیر کاشی عملا غیر قابل تعمیر است. این در حالی است که طراحی شیر توکار به گونه ایست که بتوان به تمام قطعات نیازمند تغییر دسترسی پیدا کرد و عملا تنها لوله زیر کاشی قرار میگیرد. معمولا در شیرآلات توکار پوششی فلزی یا پلاستیکی در زیر اهرم شیر قرار دارد که دسترسی به کارتریج و سوپاپ شیر را ممکن میسازد.
استفاده از شیر توکار برای شیر توالت و دوش بیستر مرسوم است چرا که نصب شیر روشویی به صورت توکار نیازمند مطالعه و محاسبه دقیق است.
شیر روشویی توکار در مرحله لوله کشی جانمایی می شود. حال اگر بعد از ادامه ساخت ساختمان تغییری بوجود بیاید که باعث جابجایی سنگ روشویی شود دیگر نمی توان محل قرار گیری شیر را جابجا نمود. همچنین اگر در کف سازی سرویس بهداشتی تغییر حاصل شود ممکن است فاصله بین کاسه روشویی و شیر روشویی کم یا زیاد شود که یا فاصله محل آبریز روشویی بسیار زیاد است و آب به بیرون می پاشد و یا این فاصله کم است و دست به راحتی میان شیر و کاسه نمی رود.
در کل شیرآلات توکار از دو بخش مکانیزم و ملزومات تشکیل شده است.
۱- مکانیزم : قطعه ایست که در زمان لوله کشی نصب می شود و لوله های آب سرد و گرم و لوله های خروجی باید متناسب با آن باشد.
۲- ملزومات : متناسب با مکانیزم مورد نصب در محل باید ملزومات شیر توکار را تهیه نمود.
این ملزومات در شیرهای روشویی و توالت ساده تر هستند ولی در مدلهای دوش دارای تنوع گوناگونی است. در شیر دوش توکار آبریز بالای سر به دو صورت سقفی و دیواری است همچنین دوش توکار می تواند دارای وان پرکن و گوشی تلفنی باشد. در هر یک از کارخانجات تولید کننده شیرآلات نام گذاری ملزومات شیر توکار متفاوت است و متناسب با قطعات موجود به کلاسهای مختلف تقسیم میشود. به طور مثال در شرکت شیرآلات قهرمان شیر دوش توکار به کلاس هایA B C و D تقسیم می شود که کلاس A دارای وان پرکن، دوش دیواری و گوشی تلفنی است. کلاس B دارای دوش دیواری و گوشی تلفنی است. کلاس C دارای وان پر کن و گوشی تلفنی است و کلاس D صرفا دارای دوش دیواری است.
بهتر است مخلوط کن دوش و ملزومات را همزمان با هم خرید چرا که با توجه به سال ساخت و سری تولید ممکن است قطعات با هم منطبق نباشند.
لازم به ذکر است معمولا شیر ظرفشویی به صورت دیواری مورد استفاده قرار نمیگیرد.
از دیگر معایب شیرآلات توکار می توان به سختی تعمیر این نوع شیرآلات اشاره کرد. اگر قطعاتی که داخل دیوار کار شده اند دچار خرابی شوند نیاز است که برای تعمیر دیوار را نیز تخریب نماییم که البته این مورد در نسل های جدید شیرآلات توکار کمتر به چشم میخورن و در این مدلها تنها با باز کردن چند پیچ تمامی تعمیرات مورد نیاز در دسترس هستند.
نظرات